Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /storage/content/74/176574/cecilia.bivald.se/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14 Cecilia Bivald: Tidningsomslag

Tidningsomslag

En sak jag alltid älskar med konsten är att man finner sig själv i de konstigaste situationerna – de roliga projekten man vaknar upp i utan att ha en riktig koll på hur man hamnade där. En sån sak hände mig nyligen:

Hur man gör en tavla om urologi:

Ett mail från Erik Modig som undrar om man vill vara med och göra en tavla att användas som omslag till en läkartidning,
numrets tema: urologi.

Man går direkt till wikipedia och lär sig där att urologi är “läran om organen som transporterar urin”.

Ytterligare efterforskningar (där google spelar en stor roll) leder till att man nu vet att njurar har någonting med saken att göra (samt att det finns många bilder på “kidney shaped pool” bland sökresultaten)

Efter att ha gått igenom bild efter bild efter bild i sök på upplysning om njurar, urinblåsor m.m. får man en överdos av biologiböcker. Den typiska uppslagsbilden på en bild med konturen av en människa med starkt målade organ i fokus.

Aha! en idé.. dags att uppdatera biologiböckerna lite. En bild av en riktig kvinnokropp med njurar målade på samma sätt som i böckerna – men hur går man tillväga?

Man smiter in i grafikskolands lokaler och – med lite datorjobb – gör man ett screentryck av njurar, urinblåsa – hela konkarongen.

Efter man har suttit och slitigt med kroppen, i starka färger och grova penseldrag, trycker man biologibilden över tavlar, och tada!

En tavla om urologi